Νέα / Ανακοινώσεις

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 2015 (ΕΠΑΜ)

ΣΤΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Οικονομολόγος
ΒΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Δικηγόρος
ΓΕΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Οικονομολόγος
ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ: Οικονομολόγος
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Οικονομολόγος
ΓΚΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Δικηγόρος.
ΜΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Ξεναγός
ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Αξιωματικός ε.α - Οικονομολόγος
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ (ΜΑΝΟΣ): Επιχειρηματίας
08-05-2012
Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη,  που στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην πρώτη αυτή μεγάλη μάχη που κληθήκαμε να δώσουμε, συμμετέχοντας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια αυτού του αγώνα.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μη δικαίωσε τις προσδοκίες μας και τη προσπάθειά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Τα αναπόφευκτα λάθη, η απειρία, τα πενιχρά μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, ο ελάχιστος χρόνος, λιγότερος από τρείς εβδομάδες, που δεν μας επέτρεψε να αναπτύξουμε την οργάνωση και τον μηχανισμό στήριξης της μάχης, καθώς και ο σχεδόν από παντού αποκλεισμός της φωνής μας, όπως και οι λογικές της χαμένης ψήφου που τελικά επικράτησαν, στάθηκαν τα κύρια εμπόδια στην ευόδωση των προσπαθειών και του αγώνα μας.

Παρ’ όλα αυτά βγαίνουμε από αυτή τη μάχη με ψηλά το κεφάλι, πιο έμπειροι και καλύτερα οργανωμένοι, έχοντας κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη γνωριμία με την  ελληνική κοινωνία (περίπου 60.000 Έλληνες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους), παρόλο που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ευρύτερων μαζών. Μπορούμε έτσι  να συνεχίσουμε τον σκληρό αγώνα που έχουμε μπροστά μας στις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται, από καλύτερες θέσεις και οφείλουμε να τον δώσουμε ενωμένοι και πιο δυνατοί. Εξ’ άλλου, οι εκλογές δεν αποτελούσαν ποτέ για το Ε.Πα.Μ. αυτοσκοπό, αντίθετα ο αγώνας μας συνίσταται στη κινητοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού του ελληνικού λαού για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και οι εκλογές δεν αποτελούν παρά μόνο μια στιγμή στον αγώνα αυτό, μια μάχη μόνο, που οφείλαμε να δώσουμε.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα έχει διάρκεια.

Σήμερα συνεδριάζουν οι Εκλογικές Επιτροπές και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Ε.Πα.Μ. για να προχωρήσουμε σε βάθος την εξέταση του αποτελέσματος, τον εντοπισμό των λαθών και των παραλήψεών μας και τη χάραξη της από εδώ και μπρος στρατηγικής μας για το περαιτέρω αγώνα μας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ
ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ”  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Αν συμφωνούμε ότι ένα από τα σπουδαιότερα πρoτάγματα, και το ποιο άμεσο των στιγμών που ζούμε είναι η ακύρωση του μνημονίου που παράνομα επέβαλε το πολίτικο κατεστημένο της χώρας μας και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τώρα με “νωπή λαϊκή εντολή”, τότε το πρώτο μας μέλημα θα πρέπει να είναι να εμποδίσουμε να δημιουργηθεί αυτή η “νωπή λαϊκή εντολή”. Να μη αποκτήσουν πλειοψηφία στη βουλή τα δυο κόμματα του μνημονίου. Η ψήφος μας δηλαδή που είναι μέγιστη πολιτική πράξη πρέπει να έχει στόχο την “ακυβερνησία”  όσον αφορά τα κόμματα του μνημονίου γιατί η δική τους κυβέρνηση ξέρουμε πολύ καλά που μας οδηγεί. Με λίγα λόγια ποιο “επιθετική” ψήφος αυτό το καιρό είναι αυτή που εμποδίζει τα δυο μεγάλα κόμματα να υφαρπάξουν ψήφους και έδρες  από τα μικρά “αντιμνημονιακά” κόμματα. Είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα σε ένα συνεπές αντιμνημονιακο κόμμα όπως το ΕΠΑΜ(ΟΧΙ) να σπάσει το φράγμα του 3% που δίνει ο ληστρικός εκλογικός νόμος και να μπει στη   βουλή και να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την ενότητα  των “αντιμνημονιακών δυνάμεων” .Το ΕΠΑΜ που είναι η ο βασικότερος συντελεστής του ψηφοδελτίου του ΟΧΙ έχει αποδείξει άλλωστε την ικανότητα και τη συνέπεια του  να συνενώνει δυνάμεις πάνω σε κοινά προτάγματα.
Γι αυτούς που ταλαντεύονται ανάμεσα στα διάφορα αντιμνημονιακά κόμματα που θα ήθελαν όμως με τη ψήφο τους να εμποδίσουν άμεσα, τώρα , τη συνένωση των “μνημονιακών” σε κυβέρνηση αναφέρω συνοπτικά 4 λόγους ακόμη (εκτός από το πολιτικές του θέσεις) που συνηγορούν για την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΟΧΙ.
1.       Η ψήφος στο ΕΠΑΜ είναι «διπλά αντιμνημονιακή» ψήφος γιατί βοηθά ένα με συνέπεια αντιμνημονιακό κόμμα να ξεπεράσει το φράγμα του 3% για να μπει στη Βουλή, που θέτει ο ληστρικός εκλογικός νόμος, ενισχύοντας το «αντιμνημονιακό μέτωπο» από τη μια και εμποδίζει την καταλήστευση των ψήφων του ΕΠΑΜ από τα κόμματα του μνημονίου από την άλλη. Προσθέτει κοινοβουλευτικές έδρες στο «αντιμνημονιακό μέτωπο» και αφαιρεί έδρες από τα κόμματα του μνημονίου εμποδίζοντας τα να κυβερνήσουν πράγμα που είναι ένα από τα ζητούμενα. (ΨΗΦΟΣ ΔΙΠΛΗ ΣΕ ΙΣΧΗ)
2.       Η ψήφος στο ΕΠΑΜ είναι και πάλη κατά του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου στη πράξη που ληστεύει ψήφους και έδρες από τα μικρότερα κόμματα υπέρ του πρώτου κόμματος, εμποδίζοντας τη φωνή νέων «μικρών» κομμάτων να εκφραστεί. (ΨΗΦΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑΣ)
3.       Η ψήφος στο ΕΠΑΜ είναι η ποιο συνεπής αντιμνημονιακή ψήφος γιατί το ΕΠΑΜ ήταν το πρώτο που μίλησε και πάλεψε για την ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων πάνω σε βασικά προτάγματα χωρίς ιδεοληψίες και κομματικούς αποκλεισμούς και το έκανε πράξη με το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ. Ήταν το πρώτο που κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡΑ και ΚΑΜΜΕΝΟ για συμπόρευση πάνω σε κοινά προτάγματα. Ανάδειξη του στο κοινοβούλιο θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για τη συνένωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, πράγμα που θέλει ο λαός, και όχι στη διάσπαση τους. (ΨΗΦΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΙΜΟΝΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ)
Επίσης το ΕΠΑΜ είναι η συνεπέστερη αντιμνημονιακή δύναμη γιατί  μιλάει για αγώνα εκτός ΕΟΚ και ΕΥΡΩ. Τα περισσότερα από τα άλλα κόμματα μιλάνε για πάλη εντός ΕΟΚ. Με τη θέση αυτή θα μπορούσε να εκφυλιστεί ο αγώνας σε μια διαδικασία «επαναδιαπραγματεύσεων» για ένα «καλύτερο μνημόνιο» και χάσιμο χρόνου, γιατί την ΕΟΚ την κυβερνάνε κυβερνήσεις υποταγμένες στους δανειστές μας. Δεν μπορούμε να τους «πείσουμε» λόγω αντίθετων συμφερόντων ειδικά τώρα στη κρίση. Ούτε να τους «εκβιάσουμε» αν ξεκινάμε από την αρχή «πάση θυσία εντός ΕΟΚ». Μόνο με την αρχή «μπορούμε και εκτός ΕΟΚ», μπορεί να είσαι συνεπής μέχρι τέλους στον αντιμνημονιακό αγώνα. Με το ΕΠΑΜ στη βουλή ενισχύονται η ποιο συνεπείς δυνάμεις του αντιμνημονιακού αγώνα. (ΨΗΦΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ)


 25-04-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ
 
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ε.ΠΑ.Μ. ολοκλήρωσε την διαδικασία 
συγκρότησης των υποψηφίων του Μετώπου σε άμεσο συντονισμό με τους 
συνεργαζόμενους στο εκλογικό ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ».
Η εκλογική διαδικασία προχωράει απρόσκοπτα και σήμερα απερρίφθη η 
ένσταση του εκπροσώπου της ΕΔΗΚ (συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) κατά 
του Ε.ΠΑ.Μ. από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.
 
Όλοι οι συναγωνιστές και συναγωνίστριες του Ε.ΠΑ.Μ. έδειξαν μεγάλη και 
αποφασιστική διάθεση για να συμμετάσχουν στον εκλογικό αγώνα.
 
Τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας του «ΟΧΙ» είναι 
αντιπροσωπευτικά της κοινωνίας και απαρτίζονται από αγωνιστές του 
αντιμνημονιακού κινήματος, ανέργους, συνταξιούχους, ελεύθερους 
επαγγελματίες και νέους επιστήμονες.
 
Όλα τα ψηφοδέλτια αποφασίστηκαν από τα ίδια τα μέλη και τους φίλους 
του Ε.ΠΑ.Μ. μετά από Συνελεύσεις των πυρήνων.
 
Με πίστη στα προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. και στους πολιτικούς όρους του 
«ΟΧΙ», προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και επιθετικά, αφουγκραζόμενοι την 
φωνή του Μετώπου και της κοινωνίας.
 
Καλούμε όλους να συστρατευθούν στον αγώνα του «ΟΧΙ» τις επόμενες 
κρίσιμες ημέρες.
 
Από σήμερα θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του 
προεκλογικού αγώνα, καθώς και οδηγίες προς τους υποψηφίους και τους 
εκλογικούς αντιπροσώπους.
 
 
 
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
 
Αθήνα 24-4-2012
 
Grafeio_typou@epam-hellas.gr
 
ekloges2012@epam-hellas.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------
25-04-2012
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00-14:00. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 20:00.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24-04-2012  
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ-ΡΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 17:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 20:00. ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΜΕ!
ΑΠΟ ΧΑΡΤΙΚΑ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ (Εθνική Μη παραπλανητική  Υπηρεσία), την Τετάρτη  18/4.

 Σύμφωνα με το δελτίο αναμένεται νέο κύμα παραπλανητικών δημοσκοπήσεων  με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Την περαιτέρω άνοδο των ποσοστών του Δικομματισμού.

2. Τις θυελλώδεις φιλομνημονιακές τοποθετήσεις από τους υποψηφίους των φιλομνημονιακών κομμάτων στα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης (ΜΜΕ).

3. Την περαιτέρω επιδείνωση  της κινδυνολογίας (Ευρώ ή Χάος, Μνημόνιο ή Πλήρης Εξαθλίωση, Σαμαράς ή Τανκς, Βενιζέλος ή Big Mac  κλπ). Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα (SKAI, MEGA, ANT κλπ)

4. Εφιστάται η προσοχή των Ψηφοφόρων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (η οποία σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αρχίσει).

Το απόγευμα της Κυριακής 6ης Μαΐου (6-5-12), με την συμμετοχή όλων των Ελλήνων, τα παραπάνω φαινόμενα θα Ε Κ Μ Η Δ Ε Ν Ι Σ Τ Ο Υ Ν και μια Νέα Εποχή θα ξεκινήσει για την Ελλάδα!!!

Η Εθνική Μη παραπλανητική Υπηρεσία

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τον κ. Παπούλια:
Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο... δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή. Η εξήγηση ήταν σαφής:

«Δεν μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».

Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.

Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή (κάτι σαν Μνημόνιο 2), το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο:

«Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».

Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ήταν ανένδοτος στις αρχές του:

«Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από μας, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω από τη Δημοκρατία».

Στο νέο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε και το Μνημόνιο 2.

Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος, μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς αλλά από τον ίδιο το λαό. Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο:

«Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία, αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα».

Έγιναν χιλιάδες συναντήσεις, στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές, ούτε ασυλίες και ούτε φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς.

Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.

Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το ΔΝΤ για βοήθεια, αλλά υπό ένα όρο: «Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα, γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών».

Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του ΔΝΤ, αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως ….. (δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα).

Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2,500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες, συγγραφείς, απλούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Και το συμπέρασμά ήταν σαφές: δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί οι οποίο εκλέχτηκαν λέγοντας τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν.

Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούν δεκαετίες και αν....

Και κάτι ακόμα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία. «Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου» ήταν η λακωνική δήλωσή του (όχι, δεν είπε αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση).

Μήπως κ. Παπούλια θα έπρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας; Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία ενώ εσείς την ευτελίζετε (ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας) στη χώρα που γεννήθηκε;

Και μια ακόμα δήλωσή του Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον:

«Έχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό».

Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;

Θα ήθελα να σας δω δίπλα στον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Έτσι για να καταλάβω τι σημαίνει γίγαντας και τι νάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας....

Χρήστος Μαγγούτας

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Φίλοι και συναγωνιστές,

Σαν τελευταία επιθυμία μου ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής είναι να ενημερώσετε τα μέλη σας για μια συζήτηση (όχι ομιλία) που θα οργανωθεί ανάμεσα στον σ. Δ. Καζάκη, Γ. Παπαμιχαήλ και άλλα μέλη των προσωρινών επιτροπών, με νέους κάτω των 30 ετών.
Θέλω λοιπόν να ενημερώσετε όλους τους νέους μας κάτω των 30  να δηλώσουν συμμετοχή κι εμείς θα τους ενημερώσουμε για το μέρος της συνάντησης. Οι νέοι από την επαρχεία που δεν θα έχουν την δυνατότητα φυσικής παρουσίας να ετοιμάσουν σύντομες ερωτήσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στην συζήτηση.
Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά για την μέχρι τώρα συνεργασία μας, να σας ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο στον δύσκολο αγώνα μας, και να μην κάνετε τα πράγματα δύσκολα μόνοι σας.

Συναγωνιστικά,
Χρυσόστομος Χαρτάλος
Μέλος του Ε.Πα.Μ

.
ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΑΙΔΩΝ (Η  ΑΓ.ΣΟΦΙΑ ) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΣΤΙΣ 7/4/12  ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.                                                                                                                                                                                          
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔOΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ  ΚΑΡΚΙΝΟ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΗΧΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ Ο ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΝΝΑ.
ΛΙΝΑΡΔΟΥ  ΒΑΛ.
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜ.
ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡ.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΑΛ.10/03/2012
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑ
 
Οι εναλλακτικές νομικές μορφές που μπορεί να έχει μια συλλογική οργάνωση είναι σύμφωνα με τη μελέτη της νομικής ομάδας του Ε.ΠΑ.Μ. είναι,  Ένωση προσώπων, Αστική Εταιρεία, Σωματείο ή Κόμμα.

Η  απλή ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα είναι προβληματική. Ο νόμος δεν ορίζει ρητά την ένωση προσώπων, διάφορες διατάξεις ωστόσο της αναγνωρίζουν μόνον πολύ περιορισμένα δικαιώματα δικαστικής  κυρίως φύσης. Ένα παράδειγμα τέτοιας Ένωσης προσώπων είναι οι συνιδιοκτήτες πολυκατοικίας, ή μια συνδικαλιστική οργάνωση σε περίπτωση που δεν υπάρχει εργατικό σωματείο. Το συγκεκριμένο, επομένως, μόρφωμα δεν ταιριάζει σε ένα φορέα που επιδιώκει πολιτικούς σκοπούς, όπως αυτοί που διακηρύττει το Ε.ΠΑ.Μ.

Προβληματική είναι και η ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  ή σωματείου. Στην πρώτη περίπτωση η ίδρυση είναι απλή και δεν χρειάζεται δικαστικό έλεγχο αλλά η μορφή αυτή επιλέγεται συνήθως για οικονομικούς ή επαγγελματικούς (όχι εμπορικούς) σκοπούς (π.χ. μη κυβερνητικές οργανώσεις, μελετητικές εταιρείες, κλπ.). Στη δεύτερη η σύσταση σωματείου απαιτείται να εγκριθεί από δικαστική απόφαση, οπότε η ίδρυση σωματείου απαιτεί διαδικασία που υπερβαίνει το έτος. Επίσης κάθε τροποποίηση του καταστατικού ενός σωματείου απαιτεί επίσης έγκριση από το οικείο πρωτοδικείο, πέραν των εσωτερικών διαδικασιών.

Αντίθετα, η ίδρυση πολιτικού κόμματος είναι πολύ εύκολη. Αυτά που απαιτούνται  είναι η ιδρυτική δήλωση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αναφορά ότι η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Γνωστοποιούνται παράλληλα, το όνομα, το έμβλημα και η έδρα του πολιτικού κόμματος και υποβάλλονται το καταστατικό ή η ιδρυτική του διακήρυξη, που υπογράφονται από διακόσιους, τουλάχιστον, πολίτες με δικαίωμα ψήφου. Με τη γνωστοποίηση του ονόματος και του εμβλήματος κατοχυρώνεται το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσης τους. Έτσι αποκτάται η νομική του προσωπικότητα. Πέραν του ότι κανείς άλλος φορέας δεν μπορεί να καπηλευθεί, τα σύμβολα, το όνομα και ότι αυτά συνεπάγονται για τη δραστηριότητά του, το πεδίο της δράσης έχει την απαιτούμενη ευρύτητα για την υλοποίηση των στόχων μας.

Η ίδρυση κόμματος δεν απαιτεί ούτε προϋποθέτει συμμετοχή σε εκλογές. Το ζήτημα αυτό αν και εφόσον τεθεί στην πραγματικότητα είναι κάτι που θα συζητηθεί στο επικείμενο συνέδριο τουλάχιστον ως προς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ενδεχόμενη συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. σ’ αυτές. 

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όσο μεγαλώνει ο αριθμός των μελών μας και όσο το Μέτωπο αποκτά μεγαλύτερη απήχηση τόσο μεγαλώνουν οι ανάγκες οργάνωσης, διεύρυνσης και διαχείρισης των οικονομικών του πόρων, ενώ τόσο περισσότερες και πιο ύπουλες θα είναι οι επιθέσεις του καθεστώτος, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία σκλήρυνσής του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εμπειρία έχει δείξει ότι η απόλυτη διαφάνεια και η σαφής οργανωτική δομή είναι η μόνη λύση.

Το θέμα βέβαια δεν είναι κυρίως νομικό, αλλά κατεξοχήν πολιτικό, με την έννοια των επιδιωκόμενων σκοπών και του τρόπου υλοποίησης αυτών. 

Το Μέτωπο εκφράζοντας αρχικά ένα κίνημα αντίστασης και δράσης απέναντι σε μια πολιτική ισοπέδωσης και εξαφάνισης κάθε κοινωνικού δικαιώματος και μεταμόρφωσης των πολιτών σε άβουλα όντα, προς εξυπηρέτηση μιας οικονομικής ολιγαρχίας, εξελίχθηκε σε μια εν δυνάμει και συνεχώς εξελισσόμενη πολιτική οντότητα, η οποία πρέπει πλέον να λάβει συγκεκριμένη νομική μορφή, τέτοια, που να εξασφαλίζει την ευόδωση των σκοπών της και τη συνέχειά της στο μέλλον. 

Η μόνη ρεαλιστική και κατάλληλη μορφή που μπορεί να έχει, είναι του κόμματος, διότι γίνεται άμεσα, με σχετικά απλές διαδικασίες, και κυρίως γιατί επιτρέπει την ουσιαστική  δραστηριοποίηση του Μετώπου στο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό γίγνεσθαι και κυρίως την καθοριστική παρέμβασή του στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας.

Όπως έχει ήδη τονισθεί η νομική μορφή του κόμματος δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την αλλοίωση της φυσιογνωμίας μας ως Μετώπου όπως έχει ήδη καθοριστεί από την Ιδρυτική μας συνδιάσκεψη, με βάση την πολιτική μας ένωση ανεξαρτήτως πολιτικής ή ιδεολογικής προέλευσης ή ένταξης με προσήλωση στους στόχους που έχουμε ξεκάθαρα διατυπώσει. Η πράξη αυτή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μας περιχαρακώσει ιδεολογικά, ούτε να μας μετατρέψει σε ένα από τα γνωστά πολιτικά σχήματα του παρελθόντος που συνέβαλαν καθοριστικά στη σημερινή άθλια κατάσταση, εξοβελίζοντας τον ίδιο το λαό από τη δυνατότητα να διαχειρίζεται αδιαμεσολάβητα τις τύχες του. Ούτε ιεραρχική, συγκεντρωτική οργάνωση πρόκειται αυτό από μόνο του να μας προσδώσει, ούτε σε μονοσήμαντο προσανατολισμό  να οδηγήσει, ούτε σε πρακτικές εν λευκώ εξουσιοδότησης. Αυτά είναι ζητήματα που μπορούμε να διευθετήσουμε με το κατασταστικό στο Α΄Συνέδριό μας, που θα θέσει ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας, επομένως μάλλον η νομική μορφή που προτείνεται διευκολύνει, αλλά και με την συνεχή, ενεργητική συμμετοχή και εγρήγορση όλων μας.  Πολιτικά λοιπόν είμαστε και παραμένουμε Μέτωπο.  Εξ άλλου, καμία άλλη υπαρκτή νομική μορφή δεν μπορεί να εγγυηθεί ή να διευκολύνει τις δεσμεύσεις μας και την ευόδωση των σκοπών μας.

 

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΜ

Υπενθυμίζεται σε όλα τα μέλη των Πυρήνων του ΕΠΑΜ, ότι η ηλεκτρονική εγγραφή τους στο κεντρικό site http://members.epam-hellas.gr θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012.

Η παραπάνω ημερομηνία λήξης των εγγραφών των μελών θα τηρηθεί αυστηρά και όσοι δεν εγγραφούν για οποιονδήποτε λόγο, δε θα μπορέσουν να μετέχουν στον προσυνεδριακό διάλογο με ψήφο, ή  στην Παναττική Συνδιάσκεψη και δε θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος ως σύνεδροι,  στο 1ο Τακτικό Συνέδριο του ΕΠΑΜ που θα γίνει αμέσως μετά.

Κατόπιν των παραπάνω, καλούνται οι Συντονιστές των Πυρήνων να φροντίσουν να ειδοποιηθούν ΌΛΑ τα μέλη των Πυρήνων τους  για την ειδοποίηση αυτή. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά από τα μέλη μας νομίζουν (και δικαιολογημένα) πως έχουν γραφτεί σε κάποια από τις εκδηλώσεις του Ε.Πα.Μ. ή σε κάποιο blog. ΑΥΤΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Είναι σημαντικό οι συντονιστές των πυρήνων αλλά και των τομέων να επικοινωνήσουν προσωπικά με τα μέλη μας για να τα ενημερώσουν.

Όσα από τα μέλη των Πυρήνων του ΕΠΑΜ  δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τότε την εγγραφή τους να την αναλάβουν να την κάνουν  οι Συντονιστές έστω και τηλεφωνικά.

Η προσ. Οργανωτική Επιτροπή.
ΕΠΑΜ Νοτίου Τομέα

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ - ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!!!

                                                                             
Το δράμα που ζει η χώρα και ο ελληνικός λαός βαδίζει ταχύτατα προς την πιο καταστροφική κατάληξη.

Με όπλο τον εκβιασμό για το PSI+ και την υπαγωγή του χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο, επιχειρείται η τελειωτική υποδούλωση των Ελλήνων. Το παιχνίδι, λοιπόν, φθάνει σε ένα σημείο όπου ο καθένας και όλοι μαζί θα βρεθούμε προ των ιστορικών ευθυνών μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε την ιστορία μας ως ελεύθεροι άνθρωποι και αντάξιοι της κληρονομιάς μας, πρέπει να πούμε ξανά, εδώ και τώρα '' καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη δραχμή, παρά σαράντα χρόνια ευρώ και κατοχή''.

Ο κύβος ερρίφθη. Ή θα πολεμήσουμε ή θα δεχτούμε την καταστροφή μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Ρόδου διαλέγει να πολεμήσει και γι΄αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και κατοίκους των άλλων Νησιών της Δωδ/σου να συσπειρωθούν σε μία σύμπραξη δυνάμεων με σκοπό την ανατροπή του τραπεζικού καθεστώτος.

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας το Σάββατο 18/02/2012

                                     

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα» μία παγκόσμια διαδήλωση διοργανώνεται για το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη.
Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των διαχειριστών της ιστοσελίδας international.democraciarealya.es και μέσω όλων των κοινωνικών δικτύων γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα συμπαράστασης στην χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σάββατο 18 Φλεβάρη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης Είμαστε όλοι Έλληνες. Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς.

Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.

Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.

Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.

Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!

Η κινητοποίησή τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον
 Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και συγκεκριμένα η Γαλλική κυβέρνηση, είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι’ αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του «χρυσού κανόνα» στα συντάγματά μας.

Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.

Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αφήστε τον PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!»